donderdag 15 oktober 2015

Een goed zoekmachine marketing plan opstellen

SEO, het is een onderwerp waar veel interesse in is. Het gaat over het scoren in het organische gedeelte in Google, de 'echte' resultaten om het in simpele taal te zeggen. Het gaat dus niet om de advertenties die Google verkoopt (het Adwords programma). Het gaat om de resultaten welke onder de advertenties staan.  

Veel bedrijven hebben interesse om in dit gedeelte te scoren, omdat dit een zeer groot voordeel heeft. Mensen die u in het organische gedeelte van Google vinden, zullen uw bedrijf meer vertrouwen. Waarom zou Google u anders bovenaan in de zoekresultaten positioneren? Scoren in dit gedeelte van Google is echter niet gemakkelijk. U heeft er een specialist voor nodig die u hierbij kan helpen. 


zoekmachine marketing optimalisatie

Waar staat SEO eigenlijk voor?


SEO staat voor een Engelse term, namelijk search engine optimization. In het Nederlands vertaald zich dit naar zoekmachine optimalisatie. Vooral voor lokale bedrijven zijn er vele mogelijkheden te vinden op dit gebied. Wanneer mensen bijvoorbeeld op zoek zijn naar een lokale loodgieter, zullen ze vaak iets intypen als loodgieter + stad. Wanneer u in deze stad actief bent, is het zeer interessant om hier op gevonden te worden wanneer uw potentiƫle klanten naar deze zoekwoorden zoeken in de zoekmachine. Meer informatie bij SEO Amsterdam.

Lokale resultaten minstens zo belangrijk


Wellicht dat u het wel eens gezien heeft, maar voor lokale resultaten kan uw Google maps listing worden geoptimaliseerd. U scoort dan in het gedeelte waar mensen lokaal op zoek naar zijn. Dit is een ideale positie voor uw bedrijf om in gevonden te worden, want u kunt zich op de lokale markt richten en ze zeer gerichte bezoekers op uw website ontvangen. Lokale SEO wordt dit ook wel genoemd.
  
Als u zelf op zoek bent naar een dergelijk bedrijf, dan is het zeker de moeite waard om zelf eens te gaan zoeken naar een bedrijf. U kunt zich waarschijnlijk wel voorstellen dat een bedrijf dat pretendeert om uw in Google te laten scoren zelf ook voor dergelijk zoekwoorden scoort. Logisch toch? Maak daarom altijd gebruik van de zoekmachines om met een dergelijk bedrijf in contact te komen. U weet zo zeker dat het bedrijf weet wat ze doen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten